Skriv en teaterföreställning

Många väljer att sätta upp en pjäs som redan är färdigskriven. Men om ni är kreativa och vill testa era vingar kan det vara värt att skriva en egen teaterföreställning. Men att skriva en hel föreställning är svårt. Därför får du i följande text några tips på hur ni går tillväga för att skriva och komma igång med produktionen.

Anordna en konferens

Det finns de som skriver helt själva. Men de flesta gör det i grupp och är ni flera stycken som är intresserade av att skriva en gemensam teaterföreställning kan det vara en bra idé om ni drar igång projektet genom en konferens. Det finns rum ni kan hyra runt om i hela landet där ni kan ha er konferens. Det finns till exempel konferensrum Stockholm om ni bor i Stockholm med omnejd. På mötet har ni möjlighet att bolla era idéer, göra upp en plan och kanske till och med påbörja skrivprocessen. Ni kan även diskutera andra saker som vilka skådespelare ni vill ha med i projektet, göra upp en budget och annat som är viktigt för att pjäsen ska bli så som ni har tänkt er.

Översätt en pjäs

Förutom att ni kan skriva en helt ny pjäs kan ni också översätta en befintlig pjäs. Om du till exempel har varit i London eller New York och sett en teater du älskade och vill göra en svensk version av behöver du först få rättigheterna. Därefter behöver du översätta pjäsen till svenska om den ska sättas upp i Sverige.

Leave a Reply