Hitta boende som teateranställd

Många som jobbar som skådespelare eller är anställd på en teater är frilansare. Kontrakten kan vara både långa och korta och det innebär att man behöver vara flexibel och vara beredd att flytta när man får ett nytt jobberbjudande. Men att hitta ett nytt boende är inte så enkelt som man kan tro och därför kommer vi i den här artikeln ge dig tips på hur du kan hitta ett boende.

Köpa boende

Om ditt kontrakt är av det längre slaget och du har möjlighet att bo på samma ställe under en längre tid, kan det faktiskt vara värt att köpa ditt boende istället för att hyra. När du sedan behöver flytta igen kommer du förhoppningsvis göra en bra affär, vilket gör det möjligt för dig att få en extra slant i kassan. För att hitta ett hus eller en lägenhet till salu behöver du gå in på de webbplatser som har bostäder till salu. Där kan du se vilka bostäder som finns på marknaden just nu, och på en del sidor kan man även se kommande försäljningar. Det finns många fördelar med att köpa sitt boende. Först och främst är huset eller lägenheten din och du slipper all oro som kommer med att hyra andrahandsboenden eller till och med i tredje hand. För det andra är boendet ditt så länge du vill och för det tredje kan du göra vad du vill med ditt hus eller din lägenhet. Du kan till exempel göra om ett rum till en replokal eller måla en scen ur Romeo och Julia på en av dina väggar.

Hyra boende

Ett annat sätt att få tag på ett boende som anställd vid teatern är genom att hyra ditt boende. Det finns flera saker du kan göra för att hitta ett boende att hyra. Det är vanligast att man hyr en lägenhet, men om ni är flera som ska arbeta på samma teater kan det vara en rolig idé att hyra en större lägenhet eller ett hus tillsammans. För att hitta ett boende du eller ni kan hyra kan du registrera dig i en bostadskö på ett fastighetsbolag som hyr ut boenden. I de flesta fallen krävs det att du har stått i kö under flera år för att få ett boende via ett hyresbolag. Fördelen är att du då får ett förstahandskontrakt. Sedan går det också att få tag på ett boende att hyra på andrahandsmarknaden. Då gäller det att ligga i extra mycket genom att skapa annonser på bostadssiter, svara på annonser och lägga ut annonser om att du söker ett boende att hyra i olika grupper på Facebook.

Leave a Reply