Folkteatern i Göteborg

Om du befinner dig vid Järntorget i Göteborg och har ansiktet vänt mot Göta Kanal så kommer du även få syn på flera byggnader. Ett av dessa hus har ett stort rött ”F” på utsidan och inuti det huset ligger Folkteatern. Precis som på många andra platser i Sverige har Folkteatern alltid varit en plats dit människor vänder sig för att ta del av kultur och förhoppningsvis få lära sig något nytt. Folkteatern i Göteborg har tre olika scener där den största rymmer drygt 300 personer i publiken, så ta med dina vänner och njut av en föreställning!

Lär dig mer

Teater har alltid varit en konstform som har velat berätta mycket. Genom teatern har åskådarna kunnat ta del av massor av olika tankar, känslor och händelseförlopp. Det har alltid varit populärt att gestalta olika historiska skeenden, särskilt om de har varit dramatiska och bjudit på mycket spänning. Detta stämmer verkligen in på Folkteatern i Göteborg där den Franska revolutionen aktualiseras i teatern Marie Antoinette som spelas på stora scenen under våren 2017. Denna historia handlar om den naiva monarken som lät sitt folk svälta samtidigt som hon satt inne på slottet i Versailles och åt sig mätt på bakelser.

Ett glas vin till

Att gå på teater är en härlig upplevelse som många tycker om att förlägga till fredagar eller lördagar när man har mycket tid. Föreställningarna brukar vara indelade i två eller tre akter och i varje paus finns det tillfälle att läska strupen, om man så vill. Det är inte ovanligt att ta ett glas vin och äta några små snittar innan man går in i salongen för att fortsätta se på skådespelet. På Folkteatern har man tagit detta ett steg längre genom att öppna en bar vid namn FOLK som har öppet till sent på nätterna. På FOLK kan du stanna och dansa när föreställningen har tagit slut.

Leave a Reply