Utbilda dig till skådespelare utomlands

Drömmer du om att bli skådespelare men lyckades inte bli antagen till någon av de svenska utbildningarna? Det betyder inte att du inte har talang att bli skådespelare. Svensk utbildning har begränsat antal platser – men ge inte upp. Det finns ett flertal utbildningar utomlands för dig som verkligen vill förverkliga din dröm.

Att studera teater utomlands

För dig som har äkta passion för skådespel är en utbildning utomlands ett bra val. Äkta talang för detta konstnärliga yrke visar sig hos dom som är duktig att improvisera, som inte är rädd för scenen och som är orädda att prova på olika typer av roller. När du studerar utomlands kommer du att få en högt uppskattad internationell erfarenhet, kan bygga ett nätverk inom yrket och få mycket god träning i ett annat språk som exempelvis engelska (som du inte kommer att få i svenska teaterskolor).

Behöver du en utbildning?

Sanningen är att de allra flesta skådespelare har genomgått en utbildning men givetvis finns det undantag. Den välkända engelska skådespelaren Tim Roth studerade konst i London’s Camberwell College of Arts eftersom han ville bli skulptör. Han avslutade sin konstnärlig utbildning för en karriär som skådespelare istället. Om Tim Roth tog privata kurser eller inte förblir osagt men han kammade hem roller i stora filmer såsom Pulp Fiction och De hänsynslösa.

Filmutbildningar och skådespelarutbildningar

För att lära dig hantverket och tekniken inom filmskapande samt skådespel behöver du genomgå en praktisk yrkesutbildning. En sådan utbildning kommer att förbereda dig för en karriär inom film eller skådespeleri. Det finns stora möjligheter att studera filmproduktion, filmmaking och skådespeleri på en filmskola eller teaterskola utomlands. En sådan utbildning är en stor fördel när du önskar en internationell karriär. Stora filmstjärnor såsom Gwyneth Paltrow och Gerard Butler får idag möjlighet att göra reklam för parfymer som exempelvis Hugo Boss. Hos Parfym.se kan du välja mellan flera olika Hugo Boss parfymer av hög kvalitet till bra pris. Även om du inte är en filmstjärna ännu kan du redan nu använda någon av lyxiga Hugo Boss diskreta och fantastiska parfymer. Hos Parfym.se finns ett brett urval av Hugo Boss dofter både för henne och honom.

Utbildning vid New York Film Academy

I New York finns en av världens mest berömda skolor för skådespelare, musikalartister, film, regi och manus. Det finns nästan oändliga valmöjligheter för dig som väljer att studera inom nöjes- samt filmindustrin i New York Film Academy. Akademin erbjuder allt från korta kurser till längre utbildningar på ett eller två år för bland annat filmskapande, skådespeleri, fotografi och filmskapande. De flesta utbildningarna kräver inte några förkunskaper men vill dock att deras studenter har hög motivation och ett brinnande intresse. NYFA har haft gästföreläsare såsom Kevin Spacey, Steven Spielberg, Seth Rogen, Glenn Close, David Hasselhoff och Jamie Lee Curtis.

Skolan är dock mycket dyr och andra alternativa skolar kan vara bättre val för dig som inte har en stor ekonomi

Leave a Reply