Gå på utomhusteater i sommar

Sommaren är på ingång i Sverige på allvar och för första gången sedan covid-19 kopplade sitt grepp över landet och världen känns det som att solen är på väg att bryta igenom molnen på allvar. Det är ingen nyhet att kulturlivet har lidit enormt med inställda evenemang och konserter över hela landet. I sommar är det dock fritt fram att njuta av skådespel på landets alla utomhusteatrar. Läs mer här!

Fredriksdals friluftsteater

Det finns många fördelar med att gå på utomhusteater. Friheten under bar himmel och god tillgång på platser är bara enstaka exempel på vilken fantastisk upplevelse det är att njuta av teater i det fria. Skåningarna kan skatta sig lyckliga över den populära och välbesökta Fredriksdalsteatern som ligger mitt i Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg. Teatern har varit i bruk sedan 1932 och har cirka 50 000 besökare varje år. Här finns gott om plaster och bekväma bänkar. Den som vill sitta lite bekvämare kan ta med sig ett eget liggunderlag från astrosweden.se som har ett stort utbud av olika typer av såväl sittunderlag som liggunderlag. På en utomhusteater är det nämligen fullt möjligt att njuta av föreställningen hur man vill.

Komikern och skådespelerskan Eva Rydberg är ett populärt inslag i Helsingborg och hon har underhållit en hel del publik genom åren med många föreställningar på Fredriksdals friluftsteater. 2019 medverkade hon i pjäsen ”Var god dröj” som fick många goda recensioner och gav besökarna en hel del glada skratt.

Vallarnas friluftsteater

Den som känner för att se den populära duon Stefan & Krister kan bege sig till Vallarnas friluftsteater i Falkenberg för att njuta av fantastisk fars när den är som bäst. Scenen har använts sedan 1996 och har hundratusentals besökare varje år och klarar av 1650 sittande gäster. Alla tiders Åsa-Nisse kommer att spelas från denna scen i sommar. För den som ännu inte har bokat sin biljett kan det vara dags att göra det nu.

Även i England satsar man fullt ut på kulturlivet. Sommaren 2022 öppnas en kopia av Shakespeares teater i Prescot. Här kan besökare ta del av klassiska skådespel på en teater byggd som en identisk kopia av den teater där Shakespeare själv sägs ha hållit till som pjäsförfattare. Även här kan besökarna ta del av öppna himlar och klassiskt kulturliv. Det är många som har längtat efter frihet och att kunna njuta av allt som sommaren har att erbjuda.

Leave a Reply